Trial kerékpár

TRIAL

TRIAL

TRIAL

Ismerd meg a triálozás rejtelmeit!

A trial egy speciális kerékpárral végezhető akrobatikus sport. A kerékpáron nincs ülés, és a könnyített váz (kb. 7 kg) is másként van kialakítva, mint a hagyományos biciklin. A sport célja, hogy különböző tereptárgyakon, a megjelölt helyeken átmenjenek, megálljanak a kerékpárral. Ilyen tereptárgy lehet 1-1 vaskos rönk, kiszáradt fatörzs, sziklák, raklapok, dombok, betonelemek, kábeldob, félcső, palló, traktorkerék, stb.; nincs 2 egyforma pálya. A versenyek során a pálya adottságaira szabottan jelölnek ki egy útvonalat, amit sorrendben kell a versenyzőknek teljesíteni, és így pontokat tudnak szerezni. Ha egy lábbal érintik a talajt, akkor az csak hibapont, de ha mindkét lábukkal megérintik, akkor kiesnek a versenyből.

A trial elsősorban az egyensúly fejlesztését szolgálja, miközben természetesen tónusos izmokat is kialakít. A sportolók védőfelszerelése elsősorban a bukósisak, a kesztyű és a lábszárvédő.

A trial Spanyolországból indult, ott többezer regisztrált sportolója van, Magyarországon jelenleg nagyjából 60-an űzik hivatalosan ezt a kevésbé dinamikus, de annál látványosabb sportot. Hazánkban is egyre több pályát alakítanak ki a sportolóknak, ahol többféle tereptárgyon tudnak gyakorolni, készülni, versenyezni a sportolók. 

Értékelésünk

Ezek a saját tapasztalataink alapján készültek.

0 / 10

nehézség

0 / 10

sérülés veszély

0 / 10

látvány

0 / 10

fizikai igénybevétel

HegeShow - Cegléd

Hibás adat szerepel a leírásban? Adj nekünk sárga lapot, és írd meg, hol hibáztunk, hogy javíthassuk: sargalap@sportterkep.hu